yoga 5Yoga is een belangrijk middel voor zelfzorg op mentaal, emotioneel en fysiek gebied.

In ons drukke leven zijn we vaak vooral bezig met de wereld om ons heen. Yoga helpt om je blik naar binnen te richten en te leren luisteren naar wat je lichaam, maar ook je hoofd je te vertellen hebben. Ons zelfgevoel heeft alles te maken met de verbinding met ons lichaam. We kunnen onszelf niet echt kennen als we onze fysieke gewaarwordingen niet kunnen voelen of interpreteren. Wanneer we met die fysieke gewaarwordingen overweg kunnen, kunnen we op een prettige en meer ontspannen manier leven.

Yoga kan helpen om vrede te sluiten met je innerlijke ervaringen en van daaruit nieuwe patronen te ontwikkelen. Denk hierbij aan ontspanning, levenskracht en (zelf)vertrouwen. Yoga helpt bij het voorkomen van psychische klachten, werkt ondersteunend bij helende therapieprocessen en het verstevigt behaalde resultaten in de therapie. Kortom: yoga helpt je bij het onderhouden van een gezonde balans tussen lichaam en geest. In combinatie met therapie of los daarvan.

Inhoud van de les.

Per les wordt kennis gemaakt met verschillende thema’s, houdingen en oefeningen. De dynamiek in de les kan variëren van krachtig en dynamisch tot verstild en meditatief. Ons uitgangspunt is dat we een veilige plek willen bieden waar je jezelf kan zijn en je kwetsbaar kan en mag opstellen. Daarnaast is het vooral ook erg leuk en ontspannen: even een moment helemaal voor jezelf!

Social Share:
Naar boven